Företaget grundades 1998 som en enskild firma med namnet Christer Ekman Consulting. Företaget byggde webbsajter i mindre omfattning.

År 2002 började företaget drivas på heltid som en webbyrå i Stockholm och vi arbetade framförallt med projekt åt Carlsberg Sverige.

Vintern 2003/2004 bytte firman namn till Backspinn. Namnet kommer av att vi i mindre omfattning jobbar med utbildningar inom golf, samt aktivt tävlar på proffsnivå. Och under hösten 2003 ombildades enskilda firman till aktiebolag och tog namnet Backspinn AB.

Vi har löpande under åren arbetet med underkonsulter, men i februari 2007 anställdes Mikael Mörk i bolaget. I november 2007 anställdes Johnny Jorgensen som systemutvecklare. Han kommer mestadels sitta ute på kunduppdrag.

Under våren 2008 öppnades även ett kontor nere i Göteborg och ytterligar en webbutvecklare anställdes, men det lades ner under 2009 då vi bestämde oss för att fokusera all utveckling i Stockholm. I samma veva rekryterades Anders Smedman som webbutvecklare.

När mobilanvändandet tog fart så insåg vi att Appar kommer att bli nästa stora grej, så under 2012 så började vi även att producera Appar till mobiltelefoner och surfplattor, och detta är något vi kommer fokusera mer på framöver.

Under 2013 så anammades en ny trend i webbutvecklingen som kallas Responsiv Design. Detta gör att webbsidan anpassar sig efter den enhet som besökaren använder, så istället för att ha en separat sajt för mobiltelefoner så kan man då ha en enda sajt som optimeras för alla enheter. Det gör att det blir mycket enklare att underhålla, samt enklare att görasökmotoroptimeringar.

Med tanke på hur fort den tekniska utvecklingen går nu så bestämde vi oss att under hösten 2013 lämna vår egen CMS-plattform och gå över till Umbraco som är världens största Open Source CMS för ASP.NET. Framöver så kommer vi bygga alla standardsajter i Umrbaco, men vi kommer givetvis även bygga skräddarsydda ASP.NET webbapplikationer vid behov.

Vår senaste satsning är GolfTools som är en plattform med olika webbapplikationer som är riktade mot golfproffs, golfinstruktörer och golfrestauranger.

Om ni har några frågor angående nya projekt eller om Backspinn är ni välkomna att kontakta oss!


Top