Backspinn har använt Umbraco CMS sedan hösten 2013. För er som inte vet vad CMS är så är det alltså en plattform som man kan utgå ifrån när man bygger upp hemsidor. Administrationen av er webbsajt blir mycket enkel via dessa plattformar och det finns även färdiga moduler och mallar man kan använda.

Det finns massa olika typer av CMS, allt från plattformar som är helt gratis, men även de som kostar en slant. Exempel på andra CMS är t.ex. Wordpress, Drupal, Joomla, Red Dot, Episerver, osv.

Varför Umbraco?
Den stora fördelen med Umbraco är att vi kan göra egna skräddarsydda anpassningar utifrån era behov. Dessutom är Umbraco ett av de absolut största Open Source CMS-lösningarna i världen utvecklade i ASP.NET. Många stora mulitnationella företag (Heinz, Vouge, Peugot, Wired, mfl) har använt sig av Umbraco, och även Microsoft själva har använt Umbraco för att sätta upp ett par av deras egna sajter. Och det är just därför vi har valt att köra Umbraco som CMS-plattform får de webbsajter som vi bygger.

Umbraco är även väldigt bra förberett för SEO (sökmotoroptimering) vilket underlättar vårt arbetet i att placera er sajt högt upp i sökomotorer som t.ex. Google, Bing och Yahoo.

För mer information kan ni kontakta oss, och ni kan även kika direkt på Umbracos egen webbsajt så ser ni lite av deras referenser som använder deras plattform.

Editors Manual
Sedan 2015 bygger Backspinn Umbraco sajter baserade på version 7. Dock så har mycket hänt i BackOffice fr.o.m version 7.0 t.o.m 7.6 som är den version backspinn bygger på sedan 2017. Men vi vill ändå länka till nedan PDF fil som ger en bra komma igång och överblick om hur man administrerar Back Office i Umbraco.
Umbraco 7 Editors Manual


Top