Det händer grejer!

Backspinn överlåter hosting till vår partner GNS och detta sker under 2018. Vi kommer successivt att skicka ut uppgifter till våra gemensamma kunder så att ni kommer åt den kontrollpanel samt FTP inloggning till er webbplats. Vill ni har dessa så snart som möjligt kan ni kontakta Anders på anders@backspinn.se och be om dessa uppgifter.

SolidCP - Kontrollpanel

Webbadress https://control.isvgate.com
Användarnamn [Erhåller via e-post]
Lösenord [Erhåller via e-post]

 

FTP anslutning

FTP server adress domännamn eller 195.62.77.42 
Användarnamn [Erhåller via e-post]
Lösenord [Erhåller via e-post]
Port 21
Mode/transfer Active

 

För att ladda upp (överföra fil till servern) alternativt ladda ned (överför fil från servern) så krävs som regel en ftp-klient. Vi rekommenderar FileZilla Client som finns för Windows, Mac OS X samt Debian. Ni finner även dokumentation angående programvaran där.

Är du kund hos oss och vill du veta mer? Kontakta gärna Christer, se kontakt

 

Webbserverstöd

Nedan en kortare sammanställning av det stöd som backspinn har för olika tekniker.

 • Microsoft IIS med stöd för Classic ASP, ASP.NET 1.1/2.0/3.5/4/4.5, PHP5 samt generiska HTML sidor.
 • Databaser som Microsoft Access MDB, MySQL5, Microsoft SQL om sådan ingår i avtalet
 • phpMyAdmin för MySQL

Följande olika system och applikationer körs av backspinn samt kunder som hostar sina lösningar på backspinns system:

 • Backspinn utvecklar sajter och applikationer (Classic ASP / ASP.NET) och via Umbraco .NET CMS*.
 • Wordpress (PHP)*
 • OpenCart, (PHP)*
 • Concrete 5 CMS (PHP)*
 • Drupal CMS (PHP)*

*) Notera att backspinn ej har dessa installerade, ovan är för att påvisa att ni som kund i webbhotellet kan sätta upp ovan funktioner om ni så önskar. Ni laddar då upp via FTP det ni önskar på servern och kontaktar sedan backspinn support för att gå vidare med fillrättigheter och konfiguration av diverse tjänster som databas och s.k. URL Rewriting komponenter.

Ftpserver

Vi skapar konto på vår ftp server vid behov och önskemål. Nedan är information som är behjälplig för att ansluta mot ftpservern.

FtpServer:    ftp.backspinn.com 
Port    21 
Transfer mode    PASV 


För att ladda upp (överföra fil till servern) alternativt ladda ned (överför fil från servern) så krävs som regel en ftp-klient. Vi rekommenderar FileZilla Client som finns för Windows, Mac OS X samt Debian. Ni finner även dokumentation angående programvaran där.

E-post hos Backspinn

Backspinn använder SmarterTools SmarterMail som har ett suveränt gränssnitt för att administrera och hantera er e-post.

Notera att vi sätter upp strypning (throttling) som motsvarar normalt bruk av e-post, detta för att skydda både er och oss om ni av misstag får in skadlig programvara i er dator. Räknar ni med att göra större e-post utskick, vänligen kontakta oss angående detta så hjälper vi er med rätt system för detta, se även sidan om MailChimp för mer information. 

Det webbaserade gränssnittet når ni på webbpost.backspinn.se

Hantera användare på webbpost via smarterMail

Administratörs kontot är som regel info@[ERDOMÄN.COM] men det kan givetvis förekomma undantag. När Ni väl har loggat in så finner ni Användare enligt nedan:

 1. Inställningar
 2. Domäninställningar > Användare
 3. Klicka på Ny för att skapa ny Användare eller högerklicka befintlig användare och välj Redigera för att hantera. Se denna guide för mer information.
 4. Under Roll ser ni rättigheterna, det är endast administratör som kan göra inställningar för domänen, övriga användare kommer åt sin inkorg, kontaker, kalender, uppgifter.
 5. Som administratör så ser ni här antal användare och hur mycket av totalt lagringsutrymme som er domän använder.

Wh2 Mail Users

Konfigurera e-post

Följande inställningar gäller för att konfigurera e-post.

Inkommande e-post serveradress:   webbpost.backspinn.com
IMAP port   143
POP3 port
  110
     
Utgående e-post serveradress:   webbpost.backspinn.com
SMTP port    587
SSL/TLS   Nej
     
Webbpost/Administration   webbpost.backspinn.com


Skillnaden mellan POP och IMAP - enkelt förklarat - är att POP per default laddar hem meddelandet och tar sedan bort det från servern medans IMAP synkar/laddar hem meddelandet och lämnar det på servern. IMAP rekommenderas om man använder samma e-post på flera enheter (dator, mobiltelefon, pekplatta).

Utgående server använder protokoll SMTP. För att skicka via backspinns server så ska du ange "den utgående servern kräver verifiering"* samt port 587 för utgående. Alternativt använder du din ISP/bredbandsleverantörs utgående SMTP men för enheter som byter ISP/leverantör är det ej att rekommendera.

*) Detta benämns lite olika beroende på e-post klient.

E-post klient (program)

Det finns många operativsystem och mycket fler e-post klienter för datorer, plattor och smarta telefoner. Backspinn ger ej support på hur ni ställer in just er e-post klient. Nedan har vi en guide för Outlook 2016 , denna kan i princip appliceras på tidigare versioner. I övriga fall så rekommenderas ni att vänder er till företaget som utvecklat den e-post klient ni använder. Ska ni införskaffa programvara så kan Mozilla Thunderbird vara ett alternativ, den uppdateras ofta, det finns bra online support och stöds av flertalet operativsystem:
Thunderbird | Support | Systemkrav

Guider

Outlook 2016 mot Backspinn E-post system
Backspinn E-post, hantera användare

 

Villkor

Alla abonnemang faktureras årsvis. 1 månad innan abonnemanget förnyas får ni en faktura från oss. Eventuell uppsägning skall vara oss tillhanda per e-post senast 10 dagar efter angivet fakturadatum. Om ni även köpt domän via oss tillkommer extra avgift på er faktura.


Top