Förr i tiden, typ för något år sen eller två, så byggde man ofta en hemsida för datorer och en separat hemsida för mobiltelefoner. Problemet med det är att det är två olika sajter att underhålla, och dessutom var tanken att man skulle ha lite olika innehåll på de olika sajterna som var anpassat efter respektive målgrupp.

Mobilanvändandet har dock ökat drastiskt senaste åren och med tanke på att det blir en extra kostnad att ha en separat mobilsajt så har många företag skippat det. Det har gjort att många med mobiltelefoner möts av webbsidor som inte alls är optimerade för surfplattor och mobila enheter.

Som en blixt från klar himmel så slog en teknik som heter responsiv design ner, vilket gjorde livet mycket enklare för oss webbyråer. Tekniken går ut på att man definierar olika bredder som sajten ska fungera för, och vid de olika lägena så stuvas innehållet om och gör att beroende på vilken skärmupplösning användaren har på sin enhet så optimeras innehållet för den ytan, extremt smart!

Det går även använda lite fräcka funktioner som flytande menyer, olika lager som rör sig i olika hastigheter och lite andra trevligheter.

Men detta kräver dock en del planering, både i själva webbdesignen, och även då i gränssnittskodningen för att kunna ta hand om de olika typerna av besökarna. Men som tur är så har vi god erfarenhet av detta, och vi kan ta er under våra vingar och lyfta er webbsajt till nya höjdare!

Och vill ni ha ett exempel på en responsiv webbsida? Ja ni är inne på en nu! Testa att gå in på www.backspinn.se på en dator, surfplatta och en mobiltelefon samtidigt så kan ni se hur den helt magiskt anpassar sig!


Top