Okej, vi är nog överens om att det här med Appar har varit en rejäl hype på senare år! Kommer det att vända? Nej, tvärtom, även om vissa Appar kanske ersätts av alla snygga responsiva webbsajter som byggs nuförtiden.

Men här kommer en riktig skräll, vi tror att Apputvecklingen kommer att förändras framöver!

Det klassiska sättet att bygger är så kallade Nativeappar, utan att nörda ner oss för mycket så kan man kort säga att man byggar varje App i ett eget programmeringsspråk. Man bygger alltså Android appar i ett språk, iPhone appar i ett annat språk och Windows Phone appar i ett tredje språk. Visserligen tjänar man en del på att ha flödet och strukturen är densamma, men ska du ha en App för alla tre plattformar så betyder det ändå att du måste lägga tre gånger så mycket tid när du bygger dem.

Och ännu värre, om man sedan hittar buggar eller vill vidareutveckla sajten, då är det tre olika kodbaser man ska gå igenom och bygga vidare på! Därmed blir det kostsamt att bygga Apparna, och ännu mer kostsamt att underhålla och vidareutveckla dem.

För mobilspel så är det dock det bästa sättet att bygga upp detta på, men för andra typer av Appar så kan man faktiskt göra det hela mycket enklare och mer kostnadseffektivt!

Hybridappar i HTML5

Vi på Backspinn använder oss av hyrbridutveckling i HTML5 och använder då Apache Corodova -tidigare PhoneGap för att porta ut Apparna till respektive operativsystem! Det gör att man kan bygga det mesta av Appen i HTML5, sedan kan man göra eventuella operativsspecifika tillämprningar om det behövs. Men det gör att 80, 90 och till och med 95% av Appen har samma kodbas. Det gör att det kostar en bråkdel att utveckla Appen jämfört med att bygga en native app för varje plattform. Och det bästa av allt är att det blir enormt mycket mer kostnadseffektivt att underhålla och vidareutveckla.

Exempelvis har vi byggt golfappen Caddee på detta sätt, det är en av Sveriges mest nedladdade gratisappar i Sportkategorin med över 70 000 nedladdningar!

Men det är så vi jobbar på backspinn, vi hittar en bästa lösningen för kunden, visst är vi snälla!

Kontakta oss gärna så berättar vi mer!


Top